Testscript

Har byggt ett litet snabbt script för att testköra reläkortet. Samtidigt har jag monterat ihop skärmen och monterat Raspberryn på skärmen med. Filmade när jag testkörde scriptet som aktiverar alla reläer, en i taget för att sen i slutet nollställa alla reläer igen.

Av någon anledning så smålyser alla dioder vid reläerna, men verkar inte som att det innebär att reläerna är aktiverade. Kommer kontrollera detta när pumparna är inkopplade så de inte aktiveras. Kan även ha med strömförsörjningen att göra då jag upptäckte att när jag testkörde med en mobilladdare för att driva skärm, raspberry och reläkort inte räckte till riktigt. Kommer lägga upp ett inlägg sen hur strömförsörjningen kommer se ut m.m.

Men i korta drag just nu så kommer det sitta ett 12v nätaggregat som kommer driva pumparna samt en modul som ändrar spänningen från 12v till 5v som ska driva Raspberryn och skärmen. Reläkortet hoppas jag ska kunna plocka sin ström från Raspberryn men skulle det inte gå så har jag en extra adapter för att kunna omvandla en omgång till från 12v till 5v.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.