Börjar bli klar?!

Efter att ha suttit och programmerat några nätter nu så funderar jag på om jag kan anse att jag är klar med själva mjukvaran till spegeln? Eller i alla fall av första versionen! Ska lägga in några saker till men det är mer personliga saker så överväger att skapa en ISO-fil som det är nu så att om någon av Er vill skapa en likadan spegel så är det bara att bygga ihop hårdvaran, installera ISO:n på ett microSD-kort (Bootbart) och sätta in det i en Raspberry Pi så är det klart. Det gör att Ni inte behöver ha några kunskaper i programmeringen direkt och allt bör fungera direkt, kan inte lämna några garantier för det dock! Versionen jag lägger upp kommer vara utan bilden mitt på spegeln (Kolla bilden i slutet av inlägget) då den inte skulle gå att bytta ut.

Nästa steg i detta projektet blir att montera sensorer, LED-belysning och lite andra småsaker, dessa kan jag inte skicka med i mjukvaran då de kommer bli beroende av vilka GPIO-pins man väljer att använda samt att en del script jag kommer använda ska starta upp automatiskt och att köra dom utan att ha saker inkopplat skulle kunna påverka Raspberryn. Kommer lägga upp varje script för sig istället med information om hur man använder dom istället.

God Jul alla tekniknördar!

Nu kommer det eventuellt bli en liten paus igen i byggandet och programmerandet pga julen!

Önskar Er alla en riktigt god jul & gott nytt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.