På gång igen!

Varit väldigt mycket i skolan den senaste tiden och skolan har gått före projekten men denna helgen fick jag en hel del tid över och då gav jag mig på spegeln.

Hittade ett projekt på github som var byggt i python och det är ju det jag helst vill jobba i så jag lär mig så jag kör med deras grund, men kommer fortsätta byta ut en del av det som finns i deras program för att det ska passa mig bättre. Har ställt in allt så det är på svenska m.m. Bjuder på ett par bilder från helgen och idag när jag programmerade.

Spegel Kopplad till tvn

Det är inställt så att när man startar upp raspberryn så loggar den in automatiskt och när den loggar in så kör den ett bashscript, detta för att jag behövde en fördröjning innan den startar python programmet. Det behövs för att alla services m.m ska hinna starta upp som programmet använder sig av. Det är ett väldigt simpelt script som ser ut så här:

#!/bin/sh
cd /
cd /home/pi/Smart-Mirror/
sleep 20
python smartmirror.py
exit 0

Jag har även lagt till så den hoppar upp i fullscreen automatiskt men man kan stänga de genom att trycka på ESC, så man kan toggla mellan fullscreen och en mindre ruta genom att trycka på ENTER så den går in i fullscreen igen. La även in så man kan stänga programmet helt med F1. Men som ni ser på bilden till vänster behövs det finslipas på framen med vädret för den klipper bort lite text ibland.

När jag är nöjd med själva programmet kommer jag lägga upp det med så Ni kan få ta del av det, utveckla vidare på det eller bara använda det för Er själva.

Det var allt för idag, får se hur mycket mer tid jag får under de kommande veckorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.