Om mig

Ska försöka hålla detta så kortfattat som möjligt samt att det kommer inte gå så djupt in på vem jag är som person, detta eftersom målet med bloggen är att sprida mina tankar, idéer, projekt m.m samt förhoppningsvis inspirera andra till att våga förverkliga sina idéer och tankar. Enda begränsningarna är ju en själv.

Jag är i alla fall en man, årgång -83, uppväxt mitt i Skåne och som tycker om teknik och allt man kan använda den till. Intresset har funnits där sen jag va ung, jag läste el-programmet med inriktning på automation, redan då var jag även intresserad för datorer och nätverk m.m.

Sen dess har jag drivit olika typer av servrar, framförallt webradio och spelservrar. Var vid ca 23-24 års ålder med och drev en av Sveriges största trance, dance och technostationer, som hette Playdio.

Jag började intressera mig för webdesign och hemsideprogrammering. Fastnade för kodspråket ASP och började studera det på min fritid (på den tiden jobba jag i butik). Ville ha en utmaning och var inspirerad av sidor som gratisbio och liknande. Skapade då sidan gratiskondom.se som efter 2 månaders programmering var redo för att lanseras. I början gick det enormt segt, men efter ca 1 månad så tog det rejäl fart och efter 4 månader passerade sidan 15 000 medlemskonton. Hela detta projektet drevs på min fritid och tog till sist så mycket tid att den tyvärr fick läggas ner. Det var en riktigt rolig utmaning som fick mig att växa och uppnå det jag ville inom ASP och se hur olika system kunde samarbeta.

Efter denna tid så hamna jag nog i en svacka och jag la många saker på is och starta inte upp så många projekt. Fokuserade nog mer på mina ordinarie jobb. Så där rann en del av åren iväg tills jag en dag kände att jag ville ha nya utmaningar. Tog tjänstledigt och har börjat plugga uppe i Hudiksvall till IT-säkerhetstekniker.

Utbildningen är väldigt bred, många av kurserna som lockat är alla som har med nätverk att göra samt python- och bashprogrammering. Under utbildning kom den kreativa sidan tillbaka och jag kände att det var dags att börja förverkliga de projekt och idéer som dykt upp och som kommer dyka upp. Det är dessa projekt ni kommer kunna följa på denna bloggen.

Detta är lite om vem jag är och vad målet med bloggen är! Hoppas du finner den intressant och får mycket inspiration!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.