SmartMirror – Spegelglas

Mitt första projekt som jag haft i tankarna länge är en magicmirror, eller som jag valt att kalla det SmartMirror.

Gjorde ett halvhjärtat försök att förverkliga detta projekt förra året men kände att nu har jag mer motivation och dessutom fler idéer vad jag vill få ut av projektet.

Några undrar kanske vad en SmartMirror är, det är i grova drag en skärm bakom en spegel som gör att du kan se information i spegelbilden! Tänker inte gå in djupare än så i beskrivningen av det, utan du får helt enkelt följa bloggen och se hur projektet går 🙂

Har som sagt precis påbörjat projektet så större delen av tiden går åt till att hitta alla delar jag behöver! Just nu jagar jag runt efter en ganska väsentlig del i projektet, nämligen spegelglaset! Som Ni säkert förstår går det ju inte att använda vilket spegelglas som helst utan det måste vara ett envägsspegelglas. Detta eftersom informationen från skärmen ska kunna synas igenom.

Ska även försöka fatta ett beslut om vilken typ av skärm som ska användas (TN, IPS och dyl.) och vilken storlek! Men först och främst ska jag hitta något glasmästeri som kan få fram spegelglaset!

Over and out for now!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.